Prajitura Ruby ''bruneta''

de Ana_Maria269 in Prajituri, 20 Aug 2011 | 8676 vizualizari

 

Asa cum am promis revin cu varianta bruneta a prajiturii Ruby.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri rase de faina
  • Pentru crema:
  • 40g de amidon
  • jumatate de kg de lapte
  • 250g de zahar
  • 150g de unt
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri de cacao
  • Caramelul pentru blat:
  • 200g de zahar
  • 50g de unt
  • + 2 pungi de wafer rolles de la Naty de 200g  
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ruby ''bruneta'':

Prepararea blatului:

Se bat 3 albusuri spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si faina. Tava de la aragas se infasoara in hartie de copt. Se coace aprox. 15 min. si hartia se desprinde usor cat timp este calda.

Se repata identic pentru al doilea blat care se coace separat.

Caramelul pentru blat:

Se caremelizeaza 200g de zahar(se pot pune cateva picaturi de otet pentru a nu se arde). Se ia de pe foc si se pun 50g de unt si o cescuta de apa. Se mesteca energic pentru a obtine un sirop gros.Acest sirop se pune pe blaturi

Crema:

Cele 4 galbenusuri se amesteca cu amidonul, cu zaharul, cu laptele si cu caco. Se fierb, se racesc, iar cand amestecul este rece se adauga untul.

Asamblarea:

In tava in care am copt blaturile se pune un blat cu partea caramelizata in sus.O treime din crema, si asezam ordonat betele de naty.Adaugam inca o treime din crema(peste betele Naty) si al doilea blat cu partea caramelizata peste crema(in jos).Iar in final se pune ultimul strat de crema(peste al doilea blat) si se orneaza 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ruby ''bruneta''" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

marcelika 1

14.08.2013, 22:15

scuze, dar in reteta nu precizezi ingredientele pentru al doilea blat !

marcelika 1

14.08.2013, 22:16

cu ce ai glazurat-o ?

babi5 1

15.08.2013, 01:05

Bunaaaaaaaaaaa!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu magiun de prune